Vem är jag?

Jag som startat Maulau heter Jennifer Charlesson. Jag är när jag skriver detta 29 år gammal, är gift och har 2 barn, och bor på ön Åstol som ligger utanför Tjörn.
När jag var 18 år började jag arbeta på Carola Butiken i Kungälv, en specialiserad underklädesbutik. Jag blev erbjuden en extratjänst, vilket passade mig bra vid sidan av mina studier. Åren rullade på, jag läste en treårig utbildning till terapeutisk själavårdare, jag gifte mig, flyttade till Åstol och bildade familj. Under alla dessa år har jag haft en fot kvar i butiken, varit där och stöttat upp vid behov, för att jag älskat jobbet. När jag efter föräldraledigheten med yngsta barnet skulle ut i arbetslivet kände jag mig osäker på vad jag skulle arbeta med. Jag hade min utbildning, hade många idéer och drömmar, men märkte samtidigt att jag drogs till butiken. Vad var det som gjorde att jag älskade detta jobbet så?
Och så pratar jag med en vän som berättar att hon varit på "bh-party", och medan hon berättar om detta är det som om ett tänds ett litet ljus, en idé väcks till liv - detta vill jag göra! Jag som också arbetat inom hemtjänsten, och vet hur stort behovet är, att alla kvinnor inte kan åka ut och handla själva. Och idag är det även många som inte hinner eller orkar ta sig ut, när livet har så många andra måste-göra.

Det känns så roligt att få göra denna resa, få satsa på något man tror på, och få arbeta med något som man älskar. Få möta kvinnor i deras hem, och få hjälpa med det som jag kan allra bäst. Jag känner en stor tacksamhet för denna möjlighet, känner mig supertaggad och livrädd. Hoppas vi ses längs resans väg.

Kram Jennifer Charlesson
April 2019